Juninatt

Endelig - sommeren er her, Juninatt har kommet...

 

 cover framside smallFire år har gått siden cd-drømmen ble virkeliggjort for første gang. Det er akkurat like lenge siden tomrommet, vakuumet oppsto, og jeg tenkte at nå vil ikke flere melodier finne meg. Men jeg tok feil... Flere vakre og sterke dikt ble "tatt inn". Musikken ble igjen en måte å uttrykke hva ordene gjorde med meg.

 

Jeg vet ikke hva som kommer til å bli din opplevelse av stemningen på denne plata. Tror alltid det vil oppleves ulikt etter hvor i livet vi befinner oss. Alle disse tekstene har truffet meg. Her er mye glede, håp, vemod og lengsel.

 

Kjenner en ørlliten glede ved at jeg denne gangen debuterer som tekstforfatter, fire små linjer som jeg har skrevet attåt Vilhelm Krags glade dikt, "Jeg synes jeg selv må stråle". Jeg ble så begeistret da jeg leste det, men det var så kort, så kort... nå er det lengre :)

 

Mine sambygdinger, Halldis Moren Vesaas og Einar Skjæraasen fra Trysil, er fremdeles de dikterne jeg leser mest og stadig lar meg gripe og begeistre av. I tillegg har jeg denne gangen også kommet over andres vakre tekster. Å være glad i, uten at denne vet, "Den elskende" av Solveig von Schoultz. Om sorg, "Først var dine øyne" av Kerstin Söderholm. Glade, forelskede tekster av Vilhelm Krag. Det viste seg at Schoultz og Krag på sine ulike vis hadde stor innvirkning i Halldis Moren Vesaas' liv. Hennes nære vennskap med Einar Skjæraasen kommer tydelig til uttrykk i diktet hun skrev ved hans død i 1966.

 

... "Du. Og så mykje med deg

brått falle ut av eins liv.

Nemner det ikkje. Nemner det lell

berre eg nemner ditt namn

som støtt var eit namn på glede

og er det, jamvel i kveld,

for du var ein elskar på jorda.

Varmt var ditt hjarte, full din famn." ...

 

Jeg kjenner stor glede over å få samle disse dikterne på samme plate.

Håper du vil ha glede av å lytte til musikken og tekstene!

 

Hilsen Grete.