To roser

Å jobbe med tekster av Halldis Moren Vesaas og Einar Skjæraasen har vært et stort privilegium. Dette er lyrikk som på en vakker og levende måte favner og beskriver så mye av livet. Halldis har sagt om diktning at: «… bakgrunnen, det blir livet ditt, det er det ein har å brodere over. […] Det er nær samanheng mellom liv og diktning.» (fra filmen Møte med Halldis (1995)).

 

Jeg var heldig å få et møte med Halldis da jeg gikk på lærerhøgskolen i Elverum, der hun også tidligere hadde vært student. Hun delte liv med oss på en måte som jeg aldri kommer til å glemme. Det ble mitt aller første sterke møte med poesi.

 

Einar ble født i 1900, sju år før Halldis. Begge vokste opp i Trysil, og de to utviklet et livslangt vennskap. Da Einar døde skrev Halldis en inderlig takk til han, som ble trykket i Dagbladet 21.mars 1966.

 Grete

Jeg flyttet fra Trysil i 1998. Hjemlengsel vekket behovet for «trysilsk» kultur, og diktbøkene til disse to kjære sambygdingene ble tatt fram. Einars levende formidling av stemninger, på vår egen Trysil-dialekt, har betydd mye for vår kulturelle identitet. Etter hvert begynte jeg å skrive musikk til diktene, og det ble et prosjekt som opptok meg natt og dag i en lengre periode.

 

Når jeg nå har fått samlet noe av dette på en cd, er en av mine drømmer virkeliggjort.

 

Grete.

 

Musikere:

Ulf Risnes, vokal

John Pål Inderberg, sax

Andreas Aase, gitar

Sondre Meisfjord, kontrabass

Mattis Kleppen, el-bass

Magnus Forsberg, trommer

Morten Huuse, tangenter

Sanger på To roser

1. God dag     

2. Det nye andedraget
3. Fred
4. Nei, eg får aldri nok
5. Store sol
6. No plantar kvinna
7. Ledestjerne
8. No
9. To roser
10. Tuntre
11. Vise om å vera gla
12. Du ser meg i auga
13. Go' natt da

Kjøpe CD-en

Plata er nå å få kjøpt i  de fleste musikkforretninger. Du finner den bl.a. hos Platekompaniet og Free Record Shop, i tillegg til at den kan bestilles på CDON.com. Hvis den ikke finnes hos din lokale musikkforhandler ta gjerne kontakt med oss.

Platen kan også kjøpes på Gretes konserter.

 

CDer6